Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  36,95 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Traducător(i):

Editura:

Colecția: Biblioteca Polirom

Anul apariției: 2009

Nr. pagini: 456 pagini

ISBN: 978-973-46-1402-8

Categorii: Beletristică și critică

Descriere

Postfata de Mihaela Anghelescu Irimia
F. Scott Fitzgerald este autorul cartii Strania poveste a lui Benjamin Button si alte intimplari din epoza jazzului, ecranizata de David Fincher in 2008, cu Brad Pitt si Cate Blanchet in rolurile principale. Filmul a obtinut trei premii Oscar in cadrul ceremoniei din acest an.
Publicat in 1934, in America, romanul a fost una dintre cele mai discutate carti ale anului. Blindetea noptii este povestea tragica a unei tinere actrite, Rosemarie Hoyt, si a cuplului american Dick si Nicole Diver. Stralucit psihiatru, Dick devine nu doar sotul, ci si doctorul lui Nicole, a carei sanatate il impinge catre un mod de viata care nu ii este propriu si care-l acapareaza, cu o putere tot mai mare, determinindu-i declinul profesional si moral. „Cea mai autobiografica” opera a lui Fitzgerald, romanul prezinta, pe de alta parte, un studiu minutios al conceptului romantic de personaj liric. O carte al carei succes a fost dovedit si de ecranizarea ei.
„Daca Marele Gatsby a fost un tur de forta, Blindetea noptii este o profesiune de credinta.” (F. Scott Fitzgerald)
„Aspectul cel mai atractiv al acestui roman este povestea insasi, fascinatia aproape morbida a unui mister ce asteapta sa fie descoperit, schimbarile subtile de atmosfera, de la nonsalanta plina de vioiciune a plajelor de pe Riviera la tragedia cumplita dintr-un hotel parizian si, in cele din urma, deznodamintul absolut surprinzator.” (Kirkus Reviews) „Fitzgerald este unul dintre putinii scriitori cu succes la public care sunt si mari creatori. Au existat realisti si romantici; Fitzgerald se numara printre cei mai salbatici romantici, dar, asemenea lui Stendhal, preface visul in amara realitate, dezvaluindu-i cauzele si urmarile nefaste.” (Malcolm Cowley)


Comandă online Blandetea noptii. Editie noua la 36,95 lei scrisă de Francis Scott Fitzgerald Mircea Ivanescu, tiparită la editura Polirom. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Blandetea noptii. Editie noua nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.