Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  29,28 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2007

Nr. pagini: 150 pagini

ISBN: 9789735583002

Categorii: Beletristică și critică

Descriere

Volumul Copilăria poeziei, autor Dorel Zaica (ediţa a IIa) este unul dintre puţinele prin care se încearcă aducerea în faţa cititorului a unor mostre inedite şi cu totul speciale de creativitate în artă plastică şi literatură infantilă. El este rodul unei activităţi neîntrerupte a autorului, începând cu anul 1973, când a început să adauge şi cuvântul rostit sau scris la ansamblul exerciţiilor de dezvoltare a capacităţii creatoare prin desen. Lucrarea este gândită ca o carte-obiect, cu 350 de gânduri fermecătoare ale elevilor lui Dorel Zaica şi este prefaţată de poeta Ana Blandiana. „Peisajul este o caligrafie a lui Dumnezeu” şi „Zadarnic este să ai aripi, iar cerul uşi închise” sunt doar două din fermecătoarele gânduri ale elevilor profesorului Dorel Zaica, extrase din volumul Copilăria poeziei. „Dorel Zaica este, de multă vreme, cea mai importantă şi mai originală figură a pedagogiei artistice din România. Specializat în educaţia copiilor de vârstă şcolară, [...] caută să stimuleze creativitatea elevilor, apelând la instinctul lor ludic, la inocenta lor îndrăzneală, la prospeţimea experienţei lor de viaţă” – Andrei Pleşu (fragment din Prefaţa la volumul „Experimentul Zaica”, autori Irina Nicolau, Ciprian Voicilă şi Daniela Alexandrescu, Editura Meridiane, 2000).

Ediţia a II-a (revizuită şi adăugită) a volumului aduce la zestrea primei ediţii noi mostre de creativitate în literatura şi arta plastică infantilă, selectate de autor în anul care s-a scurs de la apariţia celei dintâi.


Comandă online Copilaria poeziei la 29,28 lei scrisă de Dorel Zaica, tiparită la editura Ars Docendi în anul 2007. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Copilaria poeziei nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.