Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  29,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Traducător(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 368 pagini

ISBN: 9789734709083

Categorii: Beletristică și critică

Descriere

Acest volum inaugurează o nouă serie a Operelor lui William Shakespeare, cu traduceri noi, într-o limbă română modernă, accesibilă cititorilor şi spectatorilor de azi. Noile traduceri propun unele distanţări interpretative faţă de soluţiile precursorilor (dictate de evoluţia criticii interpretative anglo-saxone şi de perfecţionarea instrumentelor lor de lucru), dar şi conservarea formelor specifice teatrului elisabetan (versul alb, pantametrul iambic şi cupletul rimat alternate cu proza) şi a funcţiei comunicative a dialogului în teatru, într-o încercare de unificare a noţiunilor, aparent ireconciliabile, de „traducere filologică” şi „traducere pentru scenă”. Este o serie de autor sută la sută necenzurată din punct de vedere politic, social şi religios, şi nebowdlerizată (adică necenzurată în latura obscen-argotică a limbii), însoţită de un bogat aparat critic realizat de o prestigioasă echipă de universitari de largă recunoaştere internaţională în domeniul studiilor shakespeariene.

Acest prim volum reuneşte Sonetele– în traducerea inspirată a Violetei Popa, un pas înainte în fidelitatea faţă de original şi în modernizarea discursului poetic, dar şi în conservarea ambiguităţii liricii shakespeariene, care a iscat atâtea controverse peste secole – şi, nu întâmplător, comedia Furtuna, piesă care, în ediţia in-folio din 1623, era aşezată în fruntea integralei Shakespeare.


Comandă online Opere. Volumul I: Sonete. Furtuna la 29,00 lei scrisă de William Shakespeare Violeta Popa , George Volceanov, tiparită la editura Paralela 45. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Opere. Volumul I: Sonete. Furtuna nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.