Disponibilitate:  în stoc

Preț:  23,12 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Dezbateri contemporane

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 180 pagini

ISBN: 9789736117176

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Sociologie, Carte nefolosită

Descriere

Din cuprins:
◊ Babilonul virtual: mediamorfoza si cibersociologia;
◊ Univers versus metavers;
◊ Contractul societal izomodern;
◊ Hierofania omului geopolitic izomodern;
◊ Redemptiunea modernitatii;
◊ Stractificarea izomoderna


Lucrarea propune un model inedit de analiza paradigmatica a epocii moderne, printr-o abordare morfologica a schimbarilor structurale ale societatii con­tempo­rane. Volumul se inscrie intr-o traditie de natura structuralist-functionalista privind schimbarea sociala, insa schimbarile contemporane sunt analizate ingenios prin prisma aparatului conceptual al teoriilor morfogenetice (ale complexitatii): teoria fractalilor, a catastrofelor, a haosului si a structurilor disipative.
In opinia autorului, societatea contemporana parcurge un proces de profunda morfogeneza, pornind de la mijloacele de comunicare sau de la formele de integrare geopolitica, pâna la alterarea felului de a fi al individului si, implicit, a felului acestuia de a percepe si de a analiza lumea.
Ipoteza lucrarii este ca societatea contemporana (izomoderna) recupereaza unele dintre valorile fundamentale ale modernitatii initiatoare, in special ale celei iluministe. Societatea postindustriala prezinta totusi o serie de caracteristici structurale inedite care o diferentiaza identitar de tipurile de societati anterioare. Sunt abordate in principal schimbarile structurale la nivel geopolitic, al conflictului / cooperarii si neocomunicational.


Comandă online Societatea izomoderna. Tranzitii contemporane spre paradigma postindustriala la 23,12 lei scrisă de Emil E. Suciu, tiparită la editura Institutul European face parte din colecția Dezbateri contemporane. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.