Disponibilitate:  în stoc

Preț:  27,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Psihologul expert

Anul apariției: 2008

Nr. pagini: 168 pagini

ISBN: 9789737973542

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Psihologia copilului, Psihologie, Psihologie, Carte nefolosită, Psihologia copilului

Cuprins

Cuprins
Categorizarea – modele generale • Dezvoltarea abilităţii de categorizare în primii ÅŸase ani de viaţă – categorizarea flexibilă la preÅŸcolari • Factori care influenÅ£ează flexibilitatea categorizării la vârsta preÅŸcolară • ImplicaÅ£ii educaÅ£ionale sau...dincolo de scaunul „comod” al cercetătorului

Descriere

Cartea urmăreşte categorizarea sau cum grupăm elementele realităţii şi cum ne reprezentăm mintal aceste grupări, din perspectiva dezvoltării cognitive. Modul în care ajungem la competenţa de a extrage trăsăturile relevante, astfel încât să grupăm împreună o serie de stimuli, reprezintă un pas important pentru înţelegerea deplină a conceptelor umane. Rezolvarea eficientă de probleme, spre exemplu, presupune şi flexibilitate cognitivă: cu cât identificăm mai multe soluţii potenţiale, cu atât e mai probabil că vom identifica soluţia cea mai bună.
Pentru educaţia contemporană, devine relevantă educarea timpurie a flexibilităţii prin care îi vom putea ajuta pe copiii cu dezvoltare tipică să îşi atingă potenţialul, iar pe cei cu o dezvoltare atipică să se apropie cât mai mult de nivelul optim al funcţionării cognitive.
Autoarea oferă sugestii pentru aplicaţiile practice ale flexibilităţii cognitive în domeniul educaţiei timpurii, pentru toţi cei interesaţi de dezvoltarea copiilor de vârstă preşcolară, educatori, profesori, pedagogi, consilieri, psihologi sau părinţi.


Comandă online COPIII FAC ORDINE! Categorizarea la varsta prescolara la 27,00 lei scrisă de Thea Ionescu, tiparită la editura Asociatia de Stiinte Cognitive din Romania ASCR face parte din colecția Psihologul expert. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.