Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2014

Nr. pagini: 576 pagini

ISBN: 9786066096133

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Literatura universala

Descriere

Editura RAO are plăcerea să aducă în atenţia publicului român un roman de excepţie: Hoţul de cărţi al scriitorului australian Markus Zusak. Publicată pentru prima dată în 2006, Hoţul de cărţi a primit numeroase premii şi a fost în topul New York Time Bestseller List timp de 230 de săptămâni.

Premii Hoţul de cărţi

  • 2006 Commonwealth Writers Prize for Best Book (South East Asia & South Pacific)
  • 2006 Horn Book Fanfare
  • 2006 Kirkus Reviews Editor Choice Award
  • 2006 School Library Journal Best Book of the Year
  • 2006 Publishers Weekly Best Children Book of the Year
  • 2006 Booklist ChildrenEditors' Choice
  • 2007 Book Sense Book of the Year
  • 2009 Pacific Northwest Young Readers Choice Master List


Este anul 1939, Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea.
Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar – Kommunist –, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citeasca cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. în curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi.

Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.


Australian de origine, Markus Zusak a crescut ascultând poveşti despre Germania nazistă, despre bombardarea oraşului München şi despre evreii care erau mânaţi spre lagăre prin micul oraş natal al mamei lui.

A ştiut dintotdeauna ce poveste voia să aştearnă pe hârtie.

'Am în minte aceste imagini cu băieţi mărşăluind impecabil şi salutând cu Heil Hitler şi ideea că toată lumea în Germania gândea la fel. Dar mai existau copii rebeli care nu respectau regulile şi oameni care îi ascundeau pe evrei şi pe alţi oameni în casele lor. Aşadar, Germania nazistă avea şi o altă latură' declară Zusak într-un interviu publicat în The Sydney Morning Herald.

Aprecieri Hoţul de cărţi

'Te pune pe gânduri, este o proză triumfătoare şi tragică în acelaşi timp, îţi taie răsuflarea' The Guardian

'Superbă şi deosebit de ambitioasă. Este genul de carte care îţi poate schimba viaţa, e credibilă şi plină de speranţă' The New York Times

'O poveste care te marchează şi te cucereşte' The Miami Herald""


Comandă online Hotul de carti scrisă de Markus Zusak, tiparită la editura Rao Books în anul 2014. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Hotul de carti nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.