Disponibilitate:  nedisponibila

Produsul nu poate fi comandat:

Disponibilitate:  nedisponibila

Pret:  47,20 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Editura:

Colectia: Memorii. Jurnale. Calatorii

Anul aparitiei: 2016

Nr. pagini: 392 pagini

ISBN: 9789735032838

Categorii: Biografii - Memorialistica, Beletristica si critica, Biografii / Memorialistica, Carte nefolosita

Descriere

Pentru prima oară în româneşte versiunea definitivă a Jurnalului, tradusă după originalul neerlandez

Povestea tragică a Annei Frank e bine cunoscută. împreună cu familia ei şi alţi cunoscuţi evrei, Anne a stat ascunsă timp de doi ani (6 iulie 1942–4 august 1944), de teama deportării în lagăr, în aşa-numita Anexă a sediului firmei patronate de tatăl său, în Amsterdamul ocupat de germani. Avea 13 ani când a intrat în Anexă. A ţinut aici un jurnal (început anterior, în 12 iunie 1942), devenind la un moment dat conştientă că el va reprezenta un document important după ce războiul se va sfârşi. In 4 august 1944, aşadar nu mult după debarcarea Aliaţilor în Normandia, când finalul recluziunii părea foarte aproape, Anne şi ceilalţi şapte locatari ai Anexei sunt arestaţi şi mai târziu deportaţi cu ultimul transport spre Auschwitz. Cu excepţia lui Otto Frank, toti vor muri. Anne şi sora ei se sting de tifos la Bergen-Belsen în februarie sau martie 1945. Eliberat din lagărul de la Auschwitz, tatăl Annei va publica şi va face cunoscut în toată lumea jurnalul fiicei sale.

Anne Frank este un nume familiar chiar si pentru cei care nu au citit Jurnalul. Il poartă străzi, scoli de pe toate meridianele. Il poartă mult vizitatul muzeu din Amsterdam si fundatia care l-a organizat în imobilul unde se afla Anexa secretă.
Anne Frank si jurnalul ei figurează pe mai toate listele de excelentă ale veacului XX privitoare la personalităti si la cărti - Cei mai importanti oameni ai secolului, Cele mai bune cărti publicate în secolul XX, Operele literare definitorii pentru acelasi secol, ca să numim doar câteva din multele topuri stabilite de specialisti, de ziaristi ori chiar de marele public.
Din 1947, când s-a publicat pentru prima oară în Tările de Jos, Jurnalul Annei Frank a fost tradus în peste 65 de limbi. S-a vândut în întreaga lume în peste 30 de milioane de exemplare.
La celebritatea Jurnalului au contribuit neîndoielnic adaptările sale teatrale si cinematografice, faptul că a devenit materie de studiu în multe scoli din lume, că a fost obiectul unor analize subtile, dar si tinta unor vehemente atacuri.

„Era o tânără scriitoare minunată. Era cineva la cei treisprezece ani ai ei. Parcă ai vedea, la viteză mărită, un film cu un făt care capătă brusc chip şi începe să stăpânească lucrurile... dintr-odată, descoperă reflecţia, brusc, face portrete, schiţe de personaje, şi iată lungi întâmplări complicate, povestite atât de frumos, încât par să aibă în spate zeci de ciorne. Şi fără intenţia otrăvită de-a fi interesantă sau profundă. Este ea însăşi... Ardoarea, spiritul care o animă  mereu activ, punând mereu lucrurile în mişcare... E ca o surioară pasională a lui Kafka, este fetiţa lui pierdută.“ (Philip ROTH, The Ghost Writer)

""