Disponibilitate:  în 7 zile

Preț:  27,80 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Documente revelatorii

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 366 pagini

ISBN: 9789736423109

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Istoria romanilor, Istorie, Istorie, Carte nefolosită, Istoria romanilor

Descriere

Volumul al doilea al lucrarii Stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri. Guvernarea Constantin Sanatescu cuprinde stenogramele de la sfarsitul primei guvernari a generalului C. Sanatescu, incepand cu acea vineri, 20 octombrie 1944, si continua cu stenogramele sedintelor celei de-a doua guvernari, care s-a desfasurat intre 4 noiembrie si 2 decembrie 1944. Ultima stenograma din volum este, insa, din 29 noiembrie 1944.
Extras dintr-una din sedintele de guvern:
"Dl. I. Maniu: Domnilor, este o chestiune foarte importanta: S-au distribuit refugiatilor din Basarabia si Bucovina anumite formulare, pe care trebuie sa le complecteze. Si atunci, a venit la mine o mare delegatie, care mi-a pus urmatoarea problema: Noi am primit aceste formulare, pe care trebuie sa le complectam. Dar daca complectam aceste blanchete, noi declaram ca suntem refugiati si nu suntem romani. Noi ne socotim romani. Noi ne socotim romani si va rugam sa luati o masura oarecare, pentru ca maine poate veni un ucaz din Rusia, prin care se va ordona ca toti cei cari nu suntem romani sa plecam ca romani din Romania, in Rusia. Noi insa vrem sa fim cetateni si sa ramanem aici in Romania. Daca dam aceste declaratii, nu mai suntem socotiti supusi romani si ramanem in bataia vantului"

Marcel Dumitru Ciuca


Comandă online Guvernarea Constantin Sanatescu. Stenogramele sedintelor consiliului de ministri. Volumul II (20 octombrie - 29 noiembrie 1944) la 27,80 lei scrisă de Marcel-Dumitru Ciuca, tiparită la editura Saeculum face parte din colecția Documente revelatorii. Cartea poate fi livrată în circa 7 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.