Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  5,90 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 205 pagini

Limba: franceza

ISBN: 9789737487254

Categorii: Globalizare, Politică

Descriere

în urmă cu 20 de ani Zidul Berlinului se prăbuşea, anunţând sfârşitul unei perioade istorice de aproape jumatate de secol de război rece. Dar, cu toate acestea, în zilele noastre, există o anumită reticenţă în a utiliza termenul de globalizare, ca şi cum ar fi vorba de un artefact sau de o capcană ideologică.
Articolele reunite în această lucrare (şi scrise în limba franceză) încearcă să remedieze această problemă.
Punând accent pe norme, standarde şi contradicţiile pe care acestea le implică, autorii încearcă să explice şi să clarifice din punct de vedere ideologic şi sociologic ce este globalizarea. Punând elitele în centrul acestor analize, şi în mod special elitele culturale, autorii încearcă să arate rolul important al acestora în (re)poziţionarea şi difuzarea fenomenului globalizării.
Antropologi, filosofi, sociologi şi economişti, autorii – francezi şi români – oferă prin această lucrare o analiză profundă a fenomenului de globalizare, îmbogăţită prin pluridisciplinaritate.
Au contribuit la această lucrare: Radu Baltasiu, Emilian M. Dobrescu, Mathieu Caulier, Antoine Heemeryck, Bernard Hours, Mihai Milca, Cristi Pantelimon, Monique Sélim.


Comandă online La globalisation en perspective - Elites et normes la 5,90 lei scrisă de Antoine Heemeryck , Cristi Pantelimon, tiparită la editura Niculescu în anul 2012. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul La globalisation en perspective - Elites et normes nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.