Disponibilitate:  în stoc

Preț:  42,90 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Psihologul expert

Anul apariției: 2013

Nr. pagini: 244 pagini

ISBN: 9786068244617

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Psihologie aplicata, Psihologie, Psihologie, Carte nefolosită, Psihologie practica / aplicata

Descriere

Această carte detaliază modelul multidimensional al luării deciziei, care se referă la modalitatea în care indivizii iau decizii în viaţa de fiecare zi – decizii legate de relaţii, activitate fizică sau orice altceva în care indivizii „investesc” timp sau depun efort comportamental. De asemenea, autorul utilizează teoria cognitiv-evolutivă pentru a clarifica modul în care copiii şi adolescenţii îşi reprezintă inegalitatea economică.

Autorul urmăreşte manifestarea unor modele logice din domeniul economiei în diferite ipostaze ale existenţei umane, la intersecţia dintre psihologia cognitivă şi conceptualizarea economică.

De exemplu, partea I urmăreşte modelul de luare a deciziei pornind de la „teoria portofoliului” elaborată de Markowitz (1952). Potrivit acestui model, indivizii se deosebesc între ei prin asumpţiile şi strategiile lor în deciziile de a investi.

Modelul teoriei portofoliului, privitor la luarea deciziei, aplică nişte concepte economice la viaţa de fiecare zi. Modelul este extins pentru a analiza modul în care tulburările de personalitate sau stilurile de personalitate pot să fie înţelese parţial în funcţie de teoriile lor de portofoliu. Deoarece scopul terapeutului este acela de a-i ajuta pe indivizi să facă schimbare, modelul portofoliului poate să fie utilizat pentru a înţelege în ce fel indivizii depresivi şi maniaci pot să fie aversivi faţă de risc şi, respectiv, iubitori de risc.


Comandă online Psihologia si mintea economica. Conceptualizare si procese cognitive la 42,90 lei scrisă de Robert L. Leahy, tiparită la editura Asociatia de Stiinte Cognitive din Romania ASCR face parte din colecția Psihologul expert. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.