Disponibilitate:  în stoc

Preț:  12,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Piticul cu povesti

Anul apariției: 2013

Nr. pagini: 192 pagini

ISBN: 9786068271392

Stare: nefolosita (noua)

Descriere"Cel ce a scris aceasta carticica si al carui nume s-a tot pitit pâna acuma sub modestul titlu de Culegatorul tipograf, pâna când în sfârsit meritele sale literarii, de toti recunoscute, ne-au facut sa-l silim acum pentru întâiasi data a se da în vileagul publicitatii, cel ce a scris aceasta carticica, zic, mi-a facut onoarea si placerea de a ma consulta adesea asupra alegerei faptelor, pe care voia sa le povesteasca într-însa. I-a dat în minte d-lui. P. Ispirescu bunul gând de a lamuri pe cei din cititorii români, care nu sunt tocmai carturari adânci, asupra unei multimi de nume, de cuvinte si de zicatori straine, pe cari în timpul de acum le întrebuinteaza mereu scriitorii nostri, prin gazete si prin felurite carti.
"Ce va sa zica un Hercule, un Prometeu, un Anfitrion? Ce fel de poama va fi Marul discordiei? Ce fel de lighioana sa fie Chimera? Ce croiala mai osebita sa fi avut Urechile lui Midas? Si multe altele de felul acesta."
Iata ce vor fi zicând în sinesi multi din cei ce citesc toata ziua, prin ziare si carti, nume si cuvinte de acestea, care desigur trebuie sa aiba si ele vrun înteles.
Apoi cum sa-i faci pe acestia sa patrunza secretul ce sta ascuns sub asa nalte, sub asa late si ciudate vorbe ale procopsitilor?

(Precuvântarea marelui scriitor Al.I. Odobescu la volumul Din povestile unchiasului sfatos. Basme pagânesti, întocmite de P. Ispirescu, culegator-tipograf, partea I, Bucuresti, Tipografia Academiei Române, Laboratorii români, 1879)


Comandă online Snoave si Basme la 12,00 lei scrisă de Petre Ispirescu, tiparită la editura Andreas face parte din colecția Piticul cu povesti. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.