Disponibilitate:  în stoc

Preț:  10,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Titlu original: Je suis Tzigane et je le reste

Autor(i):

Traducător(i):

Editura:

Anul apariției: 2014

Nr. pagini: 165 pagini

ISBN: 9789731989402

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Biografii - Memorialistică, Biografii / Memorialistica, Carte nefolosită

Descriere

Aceasta este povestea Aninei Ciuciu, tânăra de etnie rromă care a pornit de la periferia insalubră a Craiovei şi a ajuns peste ani să studieze la Universitatea Sorbona.

Din copilăria petrecută prin taberele de rromi şi până la acceptarea la Sorbona, confesiunea Aninei Ciuciu ne invită să urmărim destinul incredibil al acestei tinere femei hotărâte să-şi depăşească propria condiţie, însă fără să-şi uite originile. O frumoasă lecţie de viaţă, ce speră să schimbe atitudinea faţă de comunitatea rromă

Anina Ciuciu s-a născut la Craiova, într-o familie de rromi. în 1999, după multe peripeţii, a ajuns în Franţa, la Bourg-en-Bresse, împreună cu părinţii şi surorile ei. însă acest parcurs a fost deosebit de dificil: s-au confruntat cu cea mai neagră sărăcie, locuind în condiţii insalubre – în tabere de rromi, într-o cazarmă dezafectată şi câştigându-şi traiul din cerşit. Ajutaţi de o trecătoare generoasă, apelează la autorităţi şi primesc o locuinţă. De asemenea, li se oferă posibilitatea de a lucra în condiţii decente.
Pasionată de învăţătură, Anina nu renunţă la şcoală, în ciuda felului în care este tratată acolo de unii copii. Iar eforturile îi sunt răsplătite: obţine bacalaureatul ştiinţific, licenţa în Drept şi e acceptată la prestigioasa Universitate Sorbona.


Comandă online Mandra sa fiu rroma. De la Fata Luncii la Sorbona: un destin de exceptie la 10,00 lei Je suis Tzigane et je le reste scrisă de Frederic Veille Ana Antonescu. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.