Disponibilitate:  în stoc

Preț:  108,90 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): , , , ,

Editura:

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 978 pagini

ISBN: 9786067482928

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Dictionare / Ghiduri, Carte nefolosită, Dictionare limbi straine

Descriere

Marele Dicţionar polon-român constituie cea mai bogată şi reprezentativă lucrare lexicografică din domeniu de până acum.Cuprinde 100 000 de cuvinte-titlu din lexicul de bază al limbii polone actuale, vorbite şi scrise.

Pe lângă numărul mare de cuvinte-titlu, dicţionarul include sensuri, expresii uzuale, locuţiuni şi construcţii frazeologice, termeni de specialitate din diferite domenii, termeni argotici, proverbe şi zicători, precum şi arhaisme şi regionalisme utile în traducerea textelor literare.Preocuparea prinicipală a autorilor a fost de a reda cât mai exact în limba română sensurile cuvintelor polone, cu nuanţele, valoarea stilistică şi domeniul lor de folosire. În majoritatea cazurilor, traducerea în româneşte cuprinde o gamă bogată de sinonime echivalente sau numai parţiale, care permit alegerea unuia sau altuia, potrivit nevoilor contextului, asigurând totodată o mai largă varietate a exprimării.Dicţionarul dispune de un compendiu de gramatică a limbii polone şi de o amplă listă cu denumiri geografice.

Marele dicţionar polon-român se adresează nu doar unei categorii restrânse de utilizatori (buni cunoscători ai limbii, traducători sau cercetători), ci, în egală măsură, persoanelor cu un nivel diferit de pregătire lingvistică (studenți, masteranzi, doctoranzi, vorbitori de limbă începători sau avansaţi).


Comandă online Marele dictionar Polon-Roman, Wielki Slownik Polsko-Rumunski la 108,90 lei scrisă de Constantin Geambasu , Cristina Godun , Vasile Moga , Ion Robciuc , Marina Ilie, tiparită la editura Paideia în anul 2019. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.