Disponibilitate:  în 12 zile

Preț:  125,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 168 pagini

ISBN: 9789975851589

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Istorie, Carte nefolosită, Istorie culturala si sociala

Descriere

Arealul carpatic a constituit o zona favorabila pentru manifestarea simbolului cromatic timp de milenii, conservand astfel dovezi concludente ale vietii spirituale a traitorului sedentar. Fara o interpretare sistemica a fenomenului simbolului cromatic, nu vom reusi sa construim si sa intregim viata istorica, spirituala a poporului nostru.

Cunoasterea simbolismului cromatic in cultura traditionala constituie o tema de actualitate, a carei investigare ar contribui substantial la intregirea fiintei spirituale a neamului romanesc.

In cele patru sectiuni ale cartii, autoarea examineaza rand pe rand simbolurile cromatice primare in cultura traditionala danubiano-pontica, spatiul, timpul si motivatia simbolului cromatic, suportul material de reprezentare a simbolurilor, dar si materialele propriu-zise de redare a acestora. de asemenea, sunt identificate particularitatile cromatice zonale si semnificatiile simbolurilor traditionale in plan lingvistic. Autoarea este in special preocupata de aspectul etnologic al simbolismului cromatic, mai putin supus unor investigatii ample, fundamentale.

Textul e insotit de 5 planse (in total 40 de pagini) cu material fotografic, adunat si selectat de autoare, care va ajuta potentialul cititor sa surprinda elementul definitoriu care a asigurat enigmatica longevitate a simbolurilor in timp: fondul spiritual profund cultic, religios, mistic.

Cartea se adreseaza in primul rand specialistilor in domeniul istoriei si teoriei artei populare,studentilor de la institutiile de profil, dar si celor interesati de a-si spori nivelul de cunos


Comandă online Simbolismul cromatic in cultura romaneasca traditionala la 125,00 lei scrisă de Tamara Apostol-Macovei, tiparită la editura Stiinta în anul 2019. Cartea poate fi livrată în circa 12 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.