Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  71,40 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  71,40 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i): ,

Editura:

Anul aparitiei: 2019

Nr. pagini: 460 pagini

ISBN: 9789733908609

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Medicina / Sanatate, Carte nefolosita, Medicina interna

Descriere

Prezentare: La actualul volum de „Actualități“, al treilea ca apariție editorială, au contibuit ca de fiecare dată, numeroși și reputați colaboratori, reunind în conceptul integrativ de „medicină internă“, informațiile științifice din ultimii ani, experiența și orientările terapeutice comune nu numai acestei specialități, dar și altor domenii medicale. Astfel, în cele 20 de capitole ale volumului, sunt dezbătute teme noi, care nu se regăsesc în precedentele ediții, din: cardiologie, pneumologie, gastroenterologie, hepatologie, nefrologie, reumatologie, neurologie, dar și două capitole de ecografie, toate de larg interes pentru internistul clinician, dar și pentru specialitățile medicale.

Cuprins: Mai există medicină internă? Medicația inotropă pozitivă. Hepatopatia congestivă versus hepatita ischemică în insuficiența cardiacă. Metode noi de evaluare pentru stabilirea indicațiilor de revascularizare în angina pectorală stabilă. Evaluarea ecocardiografică intraoperatorie – principii de bază. Actualități în terapia hipolipemiantă. Aspecte speciale în tromboembolismul venos. Noutăți în bronhopneumopatia cronică obstructivă. Tuberculoza multi-drog rezistentă. Tulburări funcționale digestive la granița cu afecțiunile organice. Insuficiența hepatică acută suprapusă celei cronice. Ecografia tubului digestiv. Ateroscleroza, stenoza arterei renale, HTA reno-vasculară și nefropatia ischemică. Terapiile de substituție renală cronică la pacienții cu diabet zaharat. Efectele cardiovasculare ale medicației remisive din bolile reumatice. Noutăți în diagnosticul și tratamentul sindroamelor mielodisplazice. Tromboembolismul venos asociat neoplaziilor/hematopatiilor maligne. Tratamentul actual ala leucemiei limfocitare cronice. Fibrilația atrială silențioasă post AVC ischemic: detectare, semnificație, orientări terapeutice. Sepsis – un concept în continuă schimbare.

Adresabilitate: Medici de medicină internă, generalişti, medici din alte specialităţile medicale, rezidenţi şi studenţi în medicină.