Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  74,55 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  74,55 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Editura:

Anul aparitiei: 2010

Nr. pagini: 246 pagini

ISBN: 9789737531780

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte Scolara, Carte nefolosita, Pedagogie / Metodica / Management scolar

Descriere

"O chestiune care trebuie stabilita cu claritate si ale carei concluzii trebuie respectate cu fermitate este de a determina ce se invata in scoala, din punctul de vedere al predarii limbii romane. Facem precizarea ca ata punerea problemei, cat si raspunsurile, au valabilitate in ceea ce priveste predarea limbii romane atat la elevii a caror limba materna este romana, cat si la elevii apartinand monoritatilor nationale. Asadar, este vorba de a avea in vedere o problema comuna. Exista, in ambele cazuri, un obiectiv fundamental - si acesta trebuie identificat - , careia i se pot subordona alte obiective, cu rol de auxiliare in raport cu primul.(...)
In ceea ce ne priveste, suntem pentru identificarea limbii standard ca obiectiv al predarii limbilor in scoala si pentru considerarea aspectului oral al limbii ca baza de invatare si de abordare.
Limba standard este varietatea limbii in care toti vorbitorii unei limbi accepta sa se recunoasca.Intre vorbotorii aceleiasi limbi exista diferente sesizabile: intr-un fel vorbeste un profesor, in alt fel un padurar, in alt fel un functionar sau un elev. Dar ceea ce au ei in comun este capacitatea de a se raporta la un model idealizat de limba, pe care l-ar numi - in cazul nostru - romana (...)"