Disponibilitate:  în 5 zile

Preț:  68,87 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 352 pagini

ISBN: 9789731931364

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Economie, Carte nefolosită, Criza

Descriere

 • Criza financiară globală ne-a demonstrat dureros de clar că forţe psihologice puternice periclitează azi bunăstarea naţiunilor. De la credinţa oarbă în creşterea permanentă a preţurilor locuinţelor la prăbuşirea încrederii în pieţele de capital, „spiritele animale” determină evenimentele financiare din întreaga lume.

  Akerlof şi Shiller reafirmă necesitatea rolului activ al guvernului în elaborarea politicilor economice, recuperând ideea de „spirite animale”, sintagmă folosită de J.M. Keynes pentru a descrie perspectivele sumbre şi disperarea care au condus la Marea Criză şi la schimbarea psihologică ce a însoţit redresarea.

  Ca şi Keynes, Akerlof şi Shiller consideră că, pentru a stăpâni aceste forţe primordiale, este necesar un sprijin guvernamental ferm – soluţia, din punctul lor de vedere, nu este ca pieţele să fie lăsate să funcţioneze pur şi simplu.

  Spirite Animale cartografiază impasul financiar al lumii de azi. Citiţi această hartă şi învăţaţi cum pot canaliza liderii „spiritele animale” – forţele puternice ale psihologiei umane care s-au dezlănţuit, conducând la această criză majoră.

  "Această carte este un „îndreptar” extrem de necesar. Spirite Animale reprezintă o contribuţie importantă, poate chiar decisivă, într-o perioadă de criză a teoriei macroeconomice."

  Robert M. Solow, laureat al Premiului Nobel pentru Economie

  "Akerlof şi Shiller pledează pentru „ce se vede acum”, şi nu pentru „ce s-a crezut până acum”. Nu expediază aparenta iraţionalitate a comportamentului uman, ci spun că e nevoie să fie înţeleasă şi să se ţină cont de ea atunci când sunt formulate politicile economice. [...] Mesajul cărţii lor este că ar trebui să recunoaştem importanţa acestor forţe iraţionale, în loc să ni le ascundem."

  Matthew Yglesias, The National

  "Spirite Animale este un apel puternic, serios şi convingător pentru o reevaluare fundamentală a principiilor economice. Ea prezintă un mod nou şi viu de înţelegere a fenomenelor economice importante pe care teoria economică standard nu a reuşit să le explice în mod convingător. Spirite Animale ar trebui să pună în mişcare o revoluţie intelectuală care va schimba modul cum ne imaginăm crizele economice, şomajul, sărăcia, crizele financiare, fluctuaţiile de pe piaţa imobiliară şi multe altele."

  Dennis J. Snower, preşedintele Kiel Institute for the World Economy

  "George Akerlof şi Robert Shiller arată în Spirite Animale că haosul care a cuprins economia mondială nu a venit din senin. Această carte marchează mult-aşteptata întâlnire dintre psihologie şi economie. […] Cartea lor este, probabil, prima explorare macroeconomică a acestui subiect, accesibilă şi specialiştilor, şi celor fără pregătire strict economică."

  Mint

  "Akerlof şi Shiller sunt primii care încearcă să elaboreze o teorie economică la zi. O intenţie – şi o carte – care va fi un reper."

  Louis Uchitelle, New York Times Book Review


Comandă online Spirite Animale - Despre felul in care psihologia umana influenteaza economia si ce inseamna asta pentru capitalismul global la 68,87 lei scrisă de George Akerlof , Robert Schiller, tiparită la editura Editura Publica în anul 2010. Cartea poate fi livrată în circa 5 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.