Disponibilitate:  in 12 zile

Pret:  49,00 LEI

Produs disponibil la cerere: va fi adus în aproximativ 12 zile.

Disponibilitate:  in 12 zile

Pret:  49,00 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Editura:

Anul aparitiei: 2016

Nr. pagini: 108 pagini

ISBN: 9786068780344

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Arta / Fotografie, Carte nefolosita

Descriere

I can see no revolution este un proiect care urmărește cea mai recentă perioadă de creaţie din opera lui Nicolae Comănescu. Publicul român a avut ocazia să vadă doar o serie din aceste lucrări, o altă parte fiind expusă la Galeria Petra Nostheide-Eycke, din Düsseldorf. Comănescu nu s-a considerat niciodată un artist activist, dar, ca persoană privată, a ieșit de fiecare dată în stradă pentru a se face auzit. La o privire mai atentă a lucrărilor sale, Revoluţia este un subiect sensibil și puternic legat de viaţa sa personală, care s-a manifestat în pictura sa atunci când vlaga revoluţionară a celor mai mulţi murise, iar idealurile înălţătoare se mai auzeau doar seara la bere. (Ioana Marinescu)

În vreme ce mediile din alte părţi anunţă euforic cele mai noi revoluţii democratice, acest titlu (I can see no Revolution) nu dezvăluie nicicum ironia ascuţită și umorul negru atât de tipice pentru lucrările lui Comănescu. Este o constatare mai degrabă sobră, lipsită de iluzii. (Bernhard Serexhe, Chief Curator ZKM, Karlsruhe)


Nevoia de șoc artistic e un fir roșu, un cântar al reușitei în artă. Nicolae ne face graficul plastic al posibilităţii unei lupte sociale. Lupta nu e însă între ordine și haos, liniile sunt neclare, totul e inform și pictat cu scurgeri cromatice ce trimit mai degrabă la ideea de acuplaţie și schimb de substanţă decât la sentimentul că două blocuri distincte se înfruntă. (Dan Popescu)