Disponibilitate:  în stoc

Preț:  59,95 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Historia

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 400 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734683185

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Istorie, Carte nefolosită

Descriere

Coeditare cu Academia Română, Centrul de Studii Transilvane
Ediţie în limba română coordonată şi îngrijită de Rudolf Gräf
Traducere de Loránd Mádly, Raluca Nelepcu, Nicolae Teșculă şi Ioana Florea

O sinteză în patru volume a monumentalei lucrări Die Habsburgermonarchie 1848‑1918, editată de Comisia pentru Istoria Monarhiei Austro-Ungare din cadrul Academiei de Științe a Austriei

Al doilea volum al vastei monografii istorice dedicate statului habsburgic în intervalul dintre convulsia revoluționară a pașoptismului continental și cotitura radicală a celei dintîi conflagrații mondiale abordează problematica naționalităților reunite între granițele imperiului. Impresionanta diversitate care a compus fundamentul structural al Monarhiei Habsburgice transpare în formele sale cele mai vii în textele selectate în cartea de față, de la osmoza culturilor reunite în același edificiu politic pînă la traiectoria particulară a corpurilor etnice surprinse în permanenta căutare a redefinirilor identitare.

„Textele aduc o contribuție esențială la cunoașterea monarhiei dunărene și mai ales la evidențierea efectelor de durată ale stăpînirii austriece în provinciile românești sau la detalierea relațiilor dintre Regatul României și Imperiul Habsburgic sau (între 1867 și 1918) cel Austro‑Ungar. Viziunile reputaților istorici ai vremii vor putea fi de acum coroborate mai ușor cu cercetările și concluziile specialiștilor din România, îmbunătățind astfel fresca reconstituirii trecutului comun european, în spiritul adevărului omenește posibil, mereu perfectibil.” (Ioan-Aurel Pop)


Comandă online Monarhia Habsburgică (1848-1918). Volumul II. Popoarele Imperiului la 59,95 lei scrisă de ***, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Historia. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.