Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 12,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Top 10+

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 200 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734679102

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Literatura universala

Descriere

Traducere din limba germană de Mariana Bărbulescu

Cele două nuvele au fost de mai multe ori dramatizate sau transpuse pe marele ecran. Printre cele mai cunoscute versiuni cinematografice se numără filmul lui Stanley Kubrick din 1999, Eyes Wide Shut, inspirat de nuvela Între vise, cu Nicole Kidman şi Tom Cruise în rolurile principale.

O adolescentă din lumea bună vieneză, aflată într-o staţiune, este pusă într-o situaţie îndoielnică de propria mamă. Aceasta îi cere să obţină o sumă de bani de la un domn mai în vîrstă, pentru a-şi salva familia de dizgraţie. Numai că domnul respectiv îi pretinde în schimb un lucru degradant, inacceptabil… Istorisită din perspectiva unei inocente, Domnişoara Else explorează pulsiunile erotice tăinuite şi frămîntările morale ale fetei, ce se acumulează pînă dincolo de limita suportabilului, ducînd în final la o catastrofală defulare. Între vise este relatarea aventurilor de o noapte ale medicului vienez Fridolin, în a cărui căsnicie aparent fericită se insinuează umbrele altora. După o vizită la un pacient rămas fără viaţă, Fridolin urmează pe străzile oraşului un parcurs al ispitelor erotice, al unor potenţiale aventuri amoroase, fiind însoţit permanent de umbra morţii. Totul culminează cu un bal mascat secret şi, aparent, desfrînat, unde medicul pătrunde clandestin şi este alungat cu ameninţări sumbre, deşi politicoase. A doua zi, pornit să refacă traseul nopţii trecute, el descoperă cît de puternic împletite sînt moartea şi erotismul, visul şi starea de trezie.


Comandă online Domnișoara Else • Între vise (ediţie de buzunar) scrisă de Arthur Schnitzler, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Top 10+. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Domnișoara Else • Între vise (ediţie de buzunar) nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.