Disponibilitate:  în stoc

Preț:  32,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Traducător(i):

Editura:

Anul apariției: 2018

Nr. pagini: 104 pagini

ISBN: 9786064400659

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carti pentru copii, Carte nefolosită

Descriere

Regele Lear este una dintre cele mai complexe piese scrise de William Shakespeare, cu multe personaje, deghizări și rezultate surprinzătoare.
Piesa se bazează pe povestea regelui Lear din Marea Britanie, care se presupune că a domnit în secolul al VIII-lea î.H., și a cărei viață și domnie sunt detaliate în lucrarea lui Geoffrey din Monmouth din secolul al XII-lea, Historia Regum Britanniae sau Istoria regilor britanici .

Tipicul majorității tragediilor shakespeare, vechiul rege Lear este adus la ruină și, eventual, la moarte, într-un defect tragic: nebunia lui a fost stimulată de mândria sa.

Shakespeare examinează multe teme și idealuri universale, cum ar fi pericolele prostiei și manipulării, consecințele lăcomiei și fericirea amară a răscumpărării și reconcilierii.

De asemenea, intrinsecă pentru lucrările sale, Shakespeare folosește ocazia de a face instrucțiuni morale către monarhie despre împărtășirea bogăției cu cei săraci.

Regele Lear, deși complex, oferă audiențelor un avertisment simplu despre ceea ce se întâmplă atunci când ne bazăm pe mândria și ego-ul nostru, mai degrabă decât pe motivul nostru, să luăm deciziile.


Comandă online Regele Lear la 32,00 lei scrisă de Melania G. Mazzucco , William Shakespeare Cornelia Dumitru, tiparită la editura Curtea Veche. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.