Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  40,00 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  40,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 176 pagini

ISBN: 9786064407450

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Eseuri

Descriere

„Această țară nu își ascultă femeile și fetele.”

Aceasta a fost propoziția care a răsunat în fața Ministerului Afacerilor Interne după evenimentele tragice de la Caracal, din iulie 2019. Făcea parte dintr-un discurs scris și citit de un grup de liceeni cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani - un discurs care, în următoarele luni, avea să apară pe posturile TV și în reviste, să fie citit în fața a 229 de deputați în Parlamentul României, să ajungă la Familia Regală a României și apoi să fie ascultat la nivel internațional, la conferințe și nu numai.

Ulterior, acest grup de tineri au pornit o inițiativă în social media, numită Oriunde, Oricând, Oricui, prin care își propuneau să evidențieze problemele tinerilor supuși abuzurilor. Această inițiativă a apărut acum și sub forma unei cărți și a unei cereri de ajutor adresate politicienilor, polițiștilor, jurnaliștilor, vecinilor, părinților, profesorilor, colegilor de clasă și copiilor, iar mesajul este foarte clar: violența de gen este profund înrădăcinată în țara noastră și este responsabilitatea tuturor să ajute la combaterea ei.

Testimoniale

Când am descoperit Girl Up România, m-am gândit câtă nevoie aș fi avut de o asemenea susținere când eram adolescentă. Mă bucur să văd că inițiativa asta le oferă fetelor o voce și sper ca asta să aducă o oportunitate de schimbare în societatea noastră.

– Nicoleta Coșoreanu reporteră Decât o Revistă

Girl Up România este un spațiu al supereroinelor. Noua generație de feministe care s-au lovit de inechitate foarte devreme și vor să schimbe asta.

– Andreea Cilibiu, membră centrul FILIA

Girl Up România este inițiativa din care mi-ar fi plăcut să fac parte când eram adolescentă. Și din care sper să facă parte, la vremea ei, fata mea. Egalitatea de gen și violența domestică sunt două subiecte fierbinți în societatea noastră, iar educația adolescenților pe aceste teme face parte din mecanismul dezvoltării durabile.

– Roxana Crișan membră fondatoare Cooperativa FIR și echipa „Nesupusele“

Inițiativa Girl Up România a apărut într-un moment extrem de important pentru societatea în care trăim - acum, când trebuie să învățăm cu toții că este timpul pentru o schimbare. Este timpul ca fetele și femeile din România să fie lideri și să conducă, având mintea și inima deschise.

– Oana Bîzgan, deputată independentă


Comandă online Oriunde, Oricând, Oricui la 40,00 lei scrisă de Girl up România, tiparită la editura Curtea Veche în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.