Disponibilitate:  în 12 zile

Preț:  35,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: SINTEZE

Anul apariției: 2013

Nr. pagini: 336 pagini

ISBN: 9789734713387

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Arta / Fotografie, Carte nefolosită

Descriere

Valerian Sava este, probabil, cel mai experimentat istoric de film pe care-l avem, cel mai combativ şi mai implicat dintre criticii de film. Ca şi precedentele volume, şi acesta pune în scenă o analiză rafinată care ridică acribia chestionării detaliului semnificativ la puterea sintezei, analiza care configureaza peisajul convulsionat-seismic al unei cinematografii a tranziţiei.

Volumul de faţă ne prezintă ceva în plus: o radiografie a genezei şi maturizării Noului Cinema Românesc şi, totodata, prima istorie filmică a Noului Val, moment augural marcat de tensiuni puternice, de reactivitaţi piezişe şi meschine din partea unui establishment degradat şi falimentar.

O istorie subiectivă a tranziţei filmice instituie o vedere panoramică asupra fenomenului cinematografic, asociind vederea în secţiune obtinută sub lupa unui iscusit anatomopatolog cu analiza de sistem a unui mare maestru al jocului de şah. Angelo MITCHIEVICI


Comandă online O ISTORIE SUBIECTIVĂ A TRANZIŢIEI FILMICE. VOLUMUL III la 35,00 lei scrisă de SAVA Valerian, tiparită la editura Paralela 45 face parte din colecția SINTEZE. Cartea poate fi livrată în circa 12 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.