Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  29,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 208 pagini

ISBN: 9786069018774

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Diverse, Dezvaluiri si documente

Descriere

MI6, CIA, KGB, Mossad, Guoanbu, Securitatea & Co.

Biblia, Iliada, hieroglifele sau De bello gallico atestă faptul că serviciile secrete au existat încă din Antichitate. Dar, paradoxal sau nu, un anumit tip de literatură le-a făcut populare în epoca modernă!

Chiar dacă inspirată parțial de unele personaje reale, familiare lui Ian Fleming, figura lui James Bond („Agentul 007” de la serviciul britanic MI6) rămâne doar o ficțiune menită să însuflețească filmele de acțiune în care au jucat actori celebri și cu sex appeal, de la Sean Connery și Roger Moore la Pierce Brosnan și Daniel Craig.

În realitate, lucrurile stau cu totul altfel și agenții secreți nu prea dau prin cazinouri și nici nu seduc pe bandă femei uluitor de frumoase. În ultima sută de ani, totuși, ei și-au făcut treaba sârguincios, adunând date incredibile despre statele inamice și, uneori, reușind chiar să schimbe soarta războaielor cu informațiile aduse de ei.

Adesea, însă, aceste servicii secrete au servit ca acoperire pentru polițiile politice secrete ale unor state totalitare și au comis atrocități fără seamăn, în cadrul cărora violarea flagrantă a drepturilor omului a avut ca scuză odioasă „apărarea securității naționale”. (Nu întâmplător, termenul „Securitate” ne este cumplit de familiar!)


Comandă online Aproape totul despre: Serviciile secrete ale lumii. MI6, CIA, KGB, MOSAD, Guoanbu, Securitatea &Co la 29,00 lei scrisă de Silviu Leahu, tiparită la editura Neverland în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.