Disponibilitate:  în stoc

Preț:  49,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: periodice. tribuna învatamântului. anpro

Anul apariției: 2022

Nr. pagini: 440 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9786067107920

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Beletristica, Teoria literaturii

Descriere

„Cartea de față este despre educație, despre învățământ, despre învățătură. Nu însă despre orice învățătură, ci, de preferință, despre cea «de minte». Iar asta într-un dublu sens.

Pe de o parte, mă preocupă acea învățătură care contează, cea care ne poartă de mână în străbaterea anevoiosului drum de la copilărie, pubertate, adolescență la maturitate. Cea care, asemeni măselei «de minte», face parte din devenirea noastră.

Pe de altă parte, cartea de față reflectă nedumerirea și îngrijorarea autorului față de fervoarea politicilor educaționale românești postdecembriste de a repeta, iar și iar, aceleași erori, aceleași idiosincrazii obtuze, aceleași populisme ipocrite, dovedindu-și neputința de a se învăța minte chiar și după noianul de eșecuri contorizate vreme de trei decenii.” - Liviu Papadima

„Ca filolog, ca profesor de literatură, mă preocupă în primul rând chestiunea lui «cum citim». Lecturile de care noi, cei din branșă, ne simțim atașați corespund unui anumit pattern de acțiune, pe care am vrea să-l transmitem învățăceilor noștri: debarasează-te de constrângerile exterioare de timp și citește «relaxat», într-un ritm care să-ți permită o procesare mentală optimă a textului pe care îl parcurgi (...) Cititul, așa cum îl vedem noi, cei «din branșă», e o activitate deopotrivă energică și delicată în care, dacă îți dorești răsplata, investești atenție, răbdare, imaginație.” (– Liviu Papadima în dialog cu Sorin Ivan)


Comandă online Învăţătura de minte : eseuri despre educaţie la 49,00 lei scrisă de Liviu Papadima, tiparită la editura Art face parte din colecția periodice. tribuna învatamântului. anpro. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.