Disponibilitate:  în stoc

Preț:  49,00 LEI

Modalitați de transport:
• 12,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2022

Nr. pagini: 306 pagini

ISBN: 9786063909146

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Drept, Drept civil

Descriere

Monografia de faţă tratează, în premieră pentru literatura juridică din România, dualismul nedemnitate-dezmoştenire. Pereche conceptuală zămislită în dreptul roman şi perpetuată de vechiul drept românesc, dualismul a fost abandonat de Codul civil Cuza în favoarea concepţiei moniste a Codului Napoleon, în care nedemnitatea se supune exclusiv voinţei legiuitorului. Subiectul ar fi rămas o simplă curiozitate istorică dacă un nou Cod civil, intrat în vigoare în urmă cu zece ani, nu ar fi reglementat „înlăturarea efectelor nedemnităţii”.

Pornind de la cercetările întreprinse de conducătorul său de doctorat, prof. dr. Mircea Bob-Bocşan, autorul confirmă tendinţa de restaurare a modelului roman, indicând şi maniera în care poate fi desăvârşită reforma începută de actualul Cod: revenirea la o exheredare aptă să-l priveze pe moştenitorul nemerituos de dreptul la rezervă.


Comandă online Nedemnitatea succesorală şi dezmoştenirea la 49,00 lei scrisă de Anthony Matthew Dima Murphy , Anthony Murphy, tiparită la editura Universul Juridic în anul 2022. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.