Disponibilitate:  în stoc

Preț:  119,00 LEI

Modalitați de transport:
• 12,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): , , ,

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 560 pagini

ISBN: 9786063909504

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Drept, Penal

Descriere

Cursul de Drept penal român – Partea generală, ediția a IV-a revăzută și adăugită este destinat studenților din anul 2 de studii de la Facultatea de Drept.

Și în această ediție dispozițiile Codului penal au fost examinate și sistematizate pe instituțiile fundamentale ale dreptului penal: infracțiunea, sancțiunile de drept penal și răspunderea penală.

Instituțiile de drept penal care au cunoscut o reglementare nouă au primit un spațiu generos în cadrul cursului, beneficiind de explicații mai ample, pentru o cunoaștere de amănunt. În acest sens, ar putea fi enumerate problemele de: aplicare a legii penale în timp și spațiu, noțiunea de „infracțiune”, cauzele justificative și de neimputabilitate, pedepsele accesorii și pedepsele comple­men­tare, răspunderea penală a minorilor, răspunderea penală a persoanei juridice.

Au fost valorificate soluțiile Înaltei Curți de Casație și Justiție care, prin decizii ale Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală sau prin Decizii ale Completului pentru soluționarea recursului în interesul legii, au adus clarificări importante privind interpretarea și aplicarea unor dispoziții penale.

Și în această ediție a IV-a Cursului de Drept penal român – Partea generală au fost aduse argumente suplimentare și nuanțate unele opinii cu privire la formele pluralității de infracțiuni sub raportul condițiilor de existență și a aplicării pedepsei.


Comandă online Drept penal român : partea generală la 119,00 lei scrisă de prof. univ. dr. Constantin Mitrache , conf. univ. dr. Cristian Mitrache , Constantin Mitrache , Cristian Mitrache, tiparită la editura Universul Juridic în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.