Disponibilitate:  în stoc

Preț:  69,00 LEI

Modalitați de transport:
• 12,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2022

Nr. pagini: 384 pagini

ISBN: 9786063907630

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Drept, Drept comunitar

Descriere

Monografia reprezintă o evaluare aprofundată a reglementării și aplicării practice a celui mai eficient, însă controversat instrument de cooperare judiciară internațională în materie penală, mandatul european de arestare.

Oferind un conținut comprehensiv și combinând atât aspecte teoretice, dar mai ales practice, lucrarea acoperă toate problemele importante legate de mandatul european de arestare.

Astfel, în cuprinsul lucrării a fost acordată atenție aspectelor de ordin procedural privind emiterea și executarea mandatelor europene de arestare, dar și unor aspecte specifice, cum ar fi principiul recunoașterii reciproce, motivele de refuz al executării, abolirea dublei incriminări sau protecția drepturilor fundamentale ale omului.

Analizarea în detaliu a reglementărilor europene și a legislației naționale, a doctrinei și a jurisprudenței face ca lucrarea să fie un instrument util tuturor celor implicați ca practicieni în mecanismul mandatului european de arestare, deopotrivă autorități judiciare și avocați care reprezintă și consiliază persoanele care fac obiectul procedurii de predare. În plus, informațiile pe care lucrarea le oferă pot genera un interes academic, care să constituie punctul de plecare pentru alte investigații științifice într-un domeniu atât de important.


Comandă online Mandatul european de arestare la 69,00 lei scrisă de Daniela Dediu, tiparită la editura Universul Juridic în anul 2022. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.