Disponibilitate:  în stoc

Preț:  120,00 LEI

Modalitați de transport:
• 12,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Editura:

Anul apariției: 2022

Nr. pagini: 952 pagini

ISBN: 9786062719241

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Drept, Jurisprudenta

Descriere

• deciziile Curtii Constitutionale

• hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept

• recursurile in interesul legii

Pregatirea continua a practicienilor dreptului este o cerinta indispensabila de-a lungul carierei lor profesionale. Aceasta pregatire include atat cunoasterea temeinica a legii, dar si a celor statuate in jurisprudenta obligatorie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Curtii Constitutionale.

In volumul Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului penal au fost incluse atat deciziile prin care Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale unele prevederi din Codul penal, cat si deciziile de admitere pronuntate de completurile competente ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie referitoare la sesizarile privind dezlegarea unor chestiuni de drept si recursurile in interesul legii in materie, fiind redate in extenso motivarile acestora astfel cum au fost publicate in Monitorul Oficial.

Numarul semnificativ al deciziilor obligatorii pronuntate de la intrarea in vigoare a Codului penal si pana in prezent, publicate in numere separate ale Monitorului Oficial al Romaniei, ingreuneaza munca rapida ce trebuie intreprinsa de practicieni. Avand in vedere ca intotdeauna factorul timp are o importanta majora in activitatea oricarei persoane, cartea Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului penal vine in ajutorul profesionistilor, oferindu-le acest instrument de baza privind interpretarea si aplicarea dispozitiilor Codului penal.

De asemenea, lucrarea este utila si celor care se pregatesc pentru admiterea in profesie sau promovare, aceste solutii obligatorii fiind mentionate in bibliografia oricarui concurs sau examen.


Comandă online Jurisprudenţa obligatorie pentru aplicarea Codului penal : deciziile Curţii Constituţionale, hotărârile prealabile ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind dezlegarea unor chestiuni de drept, recursurile în interesul legii la 120,00 lei, tiparită la editura Hamangiu în anul 2022 cu un număr de 952 pagini. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.