Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  15,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 1982

Nr. pagini: 402 pagini

Categorii: Biografii - Memorialistică, Arta / Cultura

Descriere

Prefata de Eugen Jebeleanu

Volumul Marturisesc ca am trait este unul de memorii, amintirile scrise in aceasta carte strabatand intreaga existenta a poetului chilian Pablo Neruda.
Acesta isi rememoreaza viata, incepand cu copilaria si adolescenta petrecute intr-un orasel feroviar, studentia din Santiago de Chile si primele articole militante, tineretea traita in locuri exotice si indepartate, fiind numit de foarte tanar consul in regiuni precum Rangoon, Ceylon, Singapore etc., activitatea poetica intensa si multiplele prietenii stranse cu mari creatori ai secolului XX: Federico Garcia Lorca, Pablo Picasso, Rafael Alberti, Diego Rivera, Paul Eluard, Luis Aragon etc. Sunt evocate atat clipele fericite - editarea primei carti, castigarea Premiului Nobel -, cat si episoadele dramatice precum Razboiul Civil din Spania sau cel de-al Doilea Razboi Mondial, perioadele dictaturii chiliene din cauza carora poetul a fost nevoit sa se ascunda si sa fuga din tara, moartea tragica a lui Salvador Allende.
Marturisesc ca am trait este un volum complex, al intrebarilor si raspunsurilor despre sine, o radiografie a unei vieti si a unei epoci tumultuoase.


Comandă online Marturisesc ca am trait - Memorii la 15,00 lei scrisă de Pablo Neruda, tiparită la editura Politica în anul 1982. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Marturisesc ca am trait - Memorii nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.