Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  14,50 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Repere

Nr. pagini: 148 pagini

ISBN: 9736890147

Categorii: Învățamânt - Educație

Descriere

. Aceasta lucrare este o sinteza a principalelor concepte din domeniul lexicologiei, disciplina de care se intereseaza in ultima vreme, din diferite motive, un public din ce in ce mai larg. A cunoaste fenomenele care stau la baza constituirii lexicului romanesc inseamna, de fapt, a intelege configuratia si evolutia unui aspect foarte important al limbii romane. Lexicul nu este o multime intamplatoare de cuvinte, ci rezultatul unei evolutii istorice a unei limbi vorbite intr-o anumita zona geografica si, mai ales, intr-o anumita societate definita de obiceiuri si de mentalitati specifice. Acest domeniu al limbii este supus unor modificari foarte rapide, uneori surprinzatoare, care sunt determinate de evolutia generala a societatii.

. Elevii, studentii, profesorii de limba si literatura romana, precum si toti cei pasionati de problemele studierii cuvantului vor gasi, intr-o prezentare accesibila, clara si convingatoare, elementele necesare intelegerii configuratiei lexicului romanesc. Lexicologia, departe de a fi o disciplina abstracta, este un spatiu dinamic al inventivitatii, intemeiat pe numeroase cunostinte din domenii dintre cele mai diverse. De aceea, lectura acestei carti este de un real folos pentru cultura generala si, mai ales, pentru cultura lingvistica a fiecaruia.


Cuprins:

1.. Lexicologie, lexicografie si disciplinele inrudite
2.. Cuvantul - unitatea fundamentala a lexicului si a limbii
3.. Lexicul sau vocabularul
4.. Semantica
5.. Etimologia
6.. Dinamica lexicului.
Liviu Groza este lector universitar la Catedra de limba romana a Facultatii de Litere de la Universitatea din Bucuresti, specialist in fonetica, fonologie si lexicologie, membru al Societe de Linguistique Romane din Franta si autor a numeroase studii si cercetari lingvistice.


Comandă online Elemente de lexiocologie la 14,50 lei scrisă de Liviu Groza, tiparită la editura Humanitas Educational face parte din colecția Repere. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Elemente de lexiocologie nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.