Disponibilitate:  în stoc

Preț:  30,80 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Vechi locuri si zidiri iesene

Anul apariției: 2007

Nr. pagini: 189 pagini

ISBN: 9789737025210

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Istorie, Carte nefolosită, Istoria romanilor

Descriere

Socotind ca "orasul celor sapte coline" nu trebuie sa-si uite fiicele si fiii, nepoatele si nepotii uneori instrainati de valtorile vietii, autorul inchina catorva dintre ei aceste pagini.
Astfel, cititorii se vor intalni (in premiera) cu aprigul pasoptist Basile Cantacuzino de la Hoisesti, cu sora sa, Maria Cantacuzino de la Pantheon, cu vestitii nepoti arhitectul G.M. Cantacuzino si tumultuosul pictor Theodor Pallady.
In strada Gandu, vis-a-vis de Colegiul National, vor gasi urmele celebrei scriitoare de linba franceza Martha Bibescu, iar la jumatatea bulevardului Copoului, pot pasi pe "Ulita plopilor fara sot", unde a locuit Veronica Micle si ar fi "suspinat" poetul Mihai Eminescu.
Alte pagini ne invita la o vizita in vatrana ulita Bucsinescu a duduii Otilia Cazimir si ne amintesc traditionalele sarbatori ale strabunicilor: Craciunul, Pastele si Carnavalul.


Comandă online Din Copou la Pantheon la 30,80 lei scrisă de Ion Mitican, tiparită la editura Tehnopress face parte din colecția Vechi locuri si zidiri iesene. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.