Disponibilitate:  în 7 zile

Preț:  39,90 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Pasarea maiastra

Anul apariției: 2013

Nr. pagini: 32 pagini

ISBN: 9789731984551

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Basme / Povesti, Cărți pentru copii

Descriere

Greuceanu este povestea unui super-erou local. Misiunea lui: să recupereze Soarele și Luna furate de zmei și să readucă lumina în regatul împăratului Roșu. Puterile lui secrete: un paloș fermecat și capacitatea de a se transforma în creaturi înaripate. Secundul său: Faurul-pământului, cu care e frate de cruce. Să-i urmărim în această aventură extraordinară culeasă din popor și publicată de Petre Ispirescu în 1882. Reinterpretată vizual de ilustratorul Alexandru Ciubotariu, povestea continuă și în ziua de azi – singura ei limită este imaginația cititorului.

Alexandru Ciubotariu este unul dintre cei mai cunoscuţi street artists din România, autor de benzi desenate, ilustrator şi creatorul personajului urban Pisica Pătrată. Povestea lui Greuceanu i-a inspirat o lume bricolată din decupaje din ziare și straturi de hârtie colorată peste care au trecut cu pricepere creionul și pensula.


Greuceanu este cel de-al cincilea titlu al colecției Pasărea Măiastră – o colecție dedicată poveștilor românești ilustrate de artiști români. Până în prezent, în colecție au apărut: Povestea lui Harap-Alb (ilustrată de Cristiana Radu), Făt-Frumos din Lacrimă (ilustrată de Nura El-Sayed), Zâna Zorilor (ilustrată de Mădălina Andronic) și Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte (ilustrată de Maria Surducan).

Format: 23,5 x 30,5 cm.


Comandă online Greuceanu la 39,90 lei scrisă de Petre Ispirescu, tiparită la editura Vellant face parte din colecția Pasarea maiastra. Cartea poate fi livrată în circa 7 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.