Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  30,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2014

Nr. pagini: 394 pagini

ISBN: 9789733036401

Categorii: Carte Școlară, Carte nefolosită

Descriere

Gramatica limbii latine reprezintă un valoros instrument de învăţare foarte necesar atât elevilor, cât şi celor interesaţi de studiul limbilor şi culturii clasice, precum şi de fenomenul lingvistic în genere, deoarece cunoaşterea corectă a limbii române şi a altor limbi, îndeosebi a celor romanice, necesită o cunoaştere a izvoarelor istorice.
Cartea de faţă cuprinde, în partea I, domeniile gramaticii (fonetica, morfologia, sintaxa propoziţiei şi a frazei), urmate riguros de explicaţii teoretice şi de exemple din autorii latini din diferite epoci ale literaturii. Lucrarea mai cuprinde o prezentare sintetică a unor noţiuni de stilistică – figurile de stil etimologice, sintactice, semantice, retorice – şi o introducere în poezia latină privind regulile prozodice, metrica şi principalele versuri – hexametrul şi pentametrul – mai puţin cunoscute de cititori. In partea a II-a, sunt prezentate o serie de noţiuni de cultură şi civilizaţie romană – calendarul roman, numele la romani, unităţile de măsură, abrevieri şi formule, unele folosite şi azi, originea gamei muzicale, expresii latine consacrate. In plus, cartea mai conţine numeroase exerciţii de traducere şi de retroversiune, care pot fi date elevilor ca teme de rezolvat, precum şi CHEIA REZOLVĂRII acestora, dându-le astfel posibilitatea de autocontrol.
Predarea limbii latine este şi un prilej de a deprinde elevii cu vorbirea corectă, lucru realizabil odată cu însuşirea diferitelor probleme de gramatică.
Studiul civilizaţiei şi a limbii latine creează şi dezvoltă cadrele mentale obligatorii, pentru o persoană care vrea să se afirme în ţara sa şi în alte ţări. Mult mai bine îşi găseşte locul, într-un context internaţional concurenţial, un tînăr cultivat, care a mai auzit şi de Motzart, Rafael sau Vergilius, şi care are o perspectivă asupra trecutului Europei.
Gramatica de faţă pledează cu multă convingere pentru studiera limbii latine, pentru că ea nu este o limbă „moartă”, cum se afirmă uneori de către necunoscători, ci, dimpotrivă, amprenta ei apare, ori de câte ori auzim sau vorbim româneşte.


Comandă online Gramatica limbii latine cu exercitii aplicative si cheia acestora la 30,00 lei scrisă de Virgil Matei, tiparită la editura Didactica si Pedagogica în anul 2014. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Gramatica limbii latine cu exercitii aplicative si cheia acestora nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.