Disponibilitate:  în stoc

Preț:  45,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 168 pagini

ISBN: 9786064410498

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Beletristica, Roman strain, Carți nou apărute

Descriere

Platon Ilici Garin, medic de provincie, își propune să ajungă cu orice preţ la datorie, în Dolgoe, unde o boală misterioasă transformă oamenii în zombi. Pentru că nu găsește cai de schimb la poșta din Dolbeșino, doctorului i se recomandă tovărășia cărăușului Kozma, care, pentru cinci ruble, îl poate duce cu mașina la destinaţie.


Aventura celor doi, cu puternice ecouri din Tolstoi, Gogol și Kafka, este marcată de popasuri și de personaje dintre cele mai stranii – morarul înalt cât palma și soţia lui voluptuoasă, producătorii kazahi de narcotice, cadavrul uriașului îngheţat și omul lui de zăpadă, gigantic și cu un falus enorm –, care transformă această călătorie aparent banală într-un traseu fantastic, infernal, în care nu doar viscolul dobândește proporţii gigantice, ci și natura umană, care îi cade pradă.

Testimoniale

Vladimir Sorokin este, probabil, atât cel mai apreciat, cât și cel mai controversat autor rus contemporan, considerat de critici un clasic în viaţă, chiar dacă temele sale duc tradiţia rusească a grotescului în zone în care nici Gogol, și nici măcar scriitorul absurdului din epoca stalinistă, Daniil Harms, nu au îndrăznit să se aventureze.

– Daniel Kalder

Unul dintre cele mai surprinzătoare texte din literatura lumii. Sorokin este un scriitor uluitor de original.

– The New Republic

În opera lui, Sorokin nu doar că distruge tabuurile literare și culturale, ci pune sub semnul întrebării însuși conceptul de literatură și rolul receptării în cadrul procesului de creaţie. În toate cărţile sale de referinţă pare că își întreabă cititorul: „Ai curaj să citești mai departe?“

– David C. Gillespie


Comandă online Viscolul la 45,00 lei scrisă de Antoaneta Olteanu , Vladimir Sorokin, tiparită la editura Curtea Veche în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.