Disponibilitate:  în stoc

Preț:  54,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2022

Nr. pagini: 304 pagini

ISBN: 9786065875760

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Medicina / Sanatate, Medicina alternativa

Descriere

Povești stranii despre artele tămăduitoare din Grecia și Roma Antică

Un renumit expert în istoria Antichității scoate la iveală, cu rigurozitate și umor, începuturile ciudate și fascinante ale medicinei occidentale.

Aceasta nu este o carte de medicină, ci o nouă colecție de aspecte surprinzătoare ale vieții din Antichitate semnată de J.C. McKeown, autorul Curiozităților romane și al celor grecești. Textele antice, unele dintre ele traduse acum în premieră în limbile moderne, reprezintă o sursă de informații savuroase despre teoria și practica chirurgiei, ginecologiei, pediatriei, farmacologiei, dietei și nutriției, dar și despre o serie de alte sfere medicale.

Cititorul descoperă o lume în care medicina, religia și magia se împleteau într-un conglomerat de credințe, prejudecăți și superstiții. În Grecia și în Roma Antică, se considera că bolile erau trimise de zei, iar multe dintre tratamentele și procedurile medicale aveau mai degrabă soarta unor jocuri de noroc. În schimb, viziunea privind etica medicală și rolul medicului în societate a setat standardele la care ne raportăm și noi astăzi.

Știai că, în lumea antică...

...migrenele se tratau prin legarea unui sutien sau a unui bandaj cu excremente de șoarece în jurul capului pacientului?

...se considera că atât durerile de cap, cât și calviția puteau fi prevenite prin tunderea părului doar în ziua a șaptesprezecea sau a douăzeci și noua după luna nouă?

...se captura un cuc și se ținea într-un săculeț din piele de iepure pentru a obține un efect de somnifer?

...se credea că medicamentele își pierdeau efectul dacă erau puse pe orice fel de masă înainte să fie administrate?

...se ungeau sânii tinerelor și testiculele tinerilor cu sânge de liliac pentru întârzierea pubertății?

...conform lui Pitagora, oamenii cu nume care conțin un număr impar de vocale au un risc crescut de a fi invalizi sau orbi sau de a suferi de astfel de afecțiuni pe partea dreaptă a corpului, iar cei cu numele cu un număr par de vocale le vor suferi pe partea stângă?

...în camera bolnavului se ținea câte o măgăriță ca sursă de lapte proaspăt?

...se considera că un șarpe strangulat pe post de amuletă ține departe amigdalita?

...anestezia era provocată prin strangularea pacientului până la leșin?


Comandă online Curiozităţi medicale din Antichitate : poveşti stranii despre artele tămăduitoare din Grecia şi Roma Antică la 54,90 lei scrisă de J.C. McKeown , Alexandru Floroiu, tiparită la editura ALL în anul 2022. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.