Disponibilitate:  în stoc

Preț:  22,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Dictionarele Meteor Press

Anul apariției: 2009

Nr. pagini: 216 pagini

ISBN: 9789737283771

Stare: nefolosita (noua)

Descriere

Dictionarul de paronime vine sa completeze impresionanta lista de lucrari apartinandu-i autorului, printre care diferite dictionare: analogic si se sinonime, tematic, de expresii, de metafore, de epitete, explicativ, de regionalisme, dar si monumentala Enciclopedie a gandirii aforistice romanesti.

Paronimele (gr. para „langa, aproape de” + onyma „nume”) sunt cuvinte asemanatoare din punct de vedere fonetic si cu sensuri mai mult sau mai putin apropiate (cf. abil – agil, apropia – apropria, asculta – ausculta etc.). Datorita asemanarii fonetice si apropierii semantice, paronimele se confunda adeseori in comunicarea scrisa sau vorbita, ceea ce face necesara descrierea lor lexicografica pentru a preintampina eventualele confuzii.

Paronimele sunt rezultattul unor coincidente fonetice intamplatoare sau al procesului de imbogatire a limbii prin derivare, compunere sau imprumuturi.


Comandă online Dictionar de paronime la 22,00 lei scrisă de Marin Buca, tiparită la editura Meteor Press face parte din colecția Dictionarele Meteor Press. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.